Beknopt cv

Are Meijer is als neerlandicus afgestudeerd aan de RUG.  Bij het afronden van zijn studie verwierf hij ook een eerstegraads lesbevoegdheid in de Nederlandse taal. Daarna werkte hij als docent in het middelbaar onderwijs, als journalist/redacteur voor verscheidene media, was hoofd Correctie bij ’s lands grootste bureau voor arbeidsmarktcommunicatie, ‘bladenmaker’ voor het ministerie van Binnenlandse Zaken, technisch eindredacteur bij een bureau voor contentmarketing en docent NT2.

Hij schreef liedteksten en poëzie, won diverse prijzen en verzorgde optredens op podia in alle windstreken, waaronder Dichters in de Prinsentuin in Groningen, festival Dichters op de IJssel en de Haarlemse Dichtlijn. Hij is ook aanjager en organisator van het Penrose Poëziefestival, dat onregelmatig in en om Amsterdam wordt gehouden.

Are Meijer gaf in eigen beheer twee dichtbundels uit en een bundel liedteksten. Bij uitgeverij China Times verscheen in 2013 van zijn hand het interviewboek Leeuwendans op houten klompen, portretten van twintig succesvolle Chinezen in de Hollandse polder. In 2019 verschenen bij Uitgeverij Vliedorp de verhalenbundels Sloten tied (63 pag, ISBN/EAN: 978-94-066-9) en Nije plof (68 pag, ISBN/EAN: 978-94-076-8).

Voor meer informatie: chmeijer020@gmail.com