Nederlands als tweede taal

Basislessen NT2                                                                                                                Voor mensen uit andere landen is de Nederlandse taal vaak heel ingewikkeld. Sommige talen kennen bijvoorbeeld geen lidwoorden, werkwoordsvervoegingen of  naamvallen. En wat te denken van het woordje ‘er’?

De afgelopen jaren heb ik een groot aantal cursisten wegwijs gemaakt in de beginselen van de Nederlandse taal. Zij kwamen uit onder meer: de VS, Japan, China, de Filipijnen, Indonesië, Turkije, Servië, Macedonië, Spanje, Schotland, Duitsland en Frankrijk.                                                                                        Momenteel heb ik een groep cursisten uit Syrië en Marokko onder mijn hoede. Op maandag (ochtend) en op vrijdag (ochtend of middag) heb ik nog tijd voor groepen.

Naast eigen lesmateriaal maak ik gebruik van de volgende methoden: De Opmaat / De Sprong, Klare taal en Taaltalent.

Voor meer informatie: chmeijer020@gmail.com

Mariko Ihira, journaliste, Japan – “Voor 5 jaren heb ik geleefd in Nederland, waar ik had Nederlandse taal nodig voor mijn journalistiek werk. Are was mijn docent NT2. Hij heeft mij geholpen mijn vaardigheid in luisteren, spreken, lezen en schrijven verbeteren. Zijn les was altijd creatief en aangepast naar mijn behoeftes. Als u een Nederlandse docent zoekt beveel ik Are zeker aan om zijn les nemen.”