Trainingen en cursussen

Nooit meer de mist in met d, t of dt   (2 uur)

Nederlands heeft de naam een moeilijke taal te zijn. Als je een aantal willekeurige personen vraagt waar ze de meeste moeite mee hebben, zal ongetwijfeld het ‘probleem’ van de werkwoordsuitgangen (d, t of dt) genoemd worden. En toch … is het eigenlijk een fluitje van een cent! Binnen 2 uur geef ik een volledige en heldere uitleg, en ‘hoefd niemant’ zich meer het hoofd te breken over de juiste schrijfwijzen. Inclusief oefeningen.

 

10 geboden voor schrijvers    (2,5 uur)

Aan de hand van heldere en soms hilarische praktijkvoorbeelden laat ik zien wat er mis kan gaan bij het schrijven van zakelijke teksten. Deelnemers leren niet alleen deze valkuilen te vermijden, maar worden zich ook bewust van de technieken van correct formuleren.

 

49 veelvoorkomende fouten … en hoe het wel moet     (2x2 uur)

Het aantal taalfouten en -slordigheden dat u en ik dagelijks voorgeschoteld krijgen, is niet meer op de vingers van een hand te tellen. Dat is natuurlijk geen verrassing: taal is overal om ons heen. Maar taalfouten en -foutjes zijn ook in officiële brieven, kwaliteitskranten, studieboeken, romans, ondertitelingen en journaalteksten aan de orde van de dag. In deze workshop bespreek ik de meest voorkomende. Deelnemers zullen het gevoel hebben dat in 2×2 uur alle ‘vergeten’ middelbareschoolkennis weer is opgefrist.

 

(tijdelijk niet beschikbaar:)  Maak je eigen krant!     (2-4 uur)

Hoe is het eigenlijk om een eigen krant te maken? Met flitsende koppen, sprekende artikelen, verrassende foto’s, misschien een cartoon, een brievenrubriek, een kritische column of een strip. Een leuke manier van teambuilden voor bedrijven; maar ook een origineel cadeau voor een jarige of jubilaris, en leuk om te geven bij een afscheid of een huwelijk. Deze workshop wordt op locatie gegeven, in samenwerking met een van de beste vormgevers die Amsterdam rijk is.

 

Poëzie voor beginners (voor particuliere en zakelijk geīnteresseerden)  (3 uur)

Zie onder tabblad Poëzie

 

Voor meer informatie: chmeijer020@gmail.com